Somontano Vispius Tinto

Somontano Vispius Tinto

149.00 DKK pr. flaske
99.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Da de 3 Estrada Palacio søskende José Ignacio, Carlos Martín og Ana tilbage i 2006 besluttede, at familien ikke længere bare skulle lave vin til husbehov, vakte det stor opmærksomhed i Somontano distriktet, der ligger og gemmer sig lidt oppe i det nordøstlige Spanien.

Det var den fadlagrede Sentif, som fra start havde en dybde og intensitet, som mange af områdets andre vine ikke kunne finde ind til, og da de i 2011 barslede med denne Vispius, der dengang gærede og modnede i rustfrit stål uden at den på noget tidspunkt – som Carlos Martín Estrada så fint udtrykte det – ”blev forstyrret af egetræ”, havde de skabt den måske stærkeste rødvinsduo i Somontano.

Vi opdagede Vispius i 2013 og kan nu præsentere den for 5. gang. Den er sædvanen tro domineret af druerne Tempranillo og Garnacha og indholdet af Cabernet Sauvignon, der i starten var oppe på 25%, er nu krøbet ind til bare 5% uden det har forandret vinens udtryk nævneværdigt. En mørk vin der i næsen charmerer med søde hindbær, modne solbær, solbærblade og frisk mynte, og derpå byder sig til med livlige frugtnoter af mørke bær i munden. Det hele bliver dygtigt holdt sammen af runde, modne tanniner og diskret frugtsyre, som bringer en friskhed der ofte kan savnes i vine med denne profil.

En stilsikker og moderne spansk vin med fintunet frugtfokus og et ualmindeligt stort bællepotentiale - især hvis den nydes ved 15-17 grader. Et herligt glas i utide, en vin velkomst til dem som ikke kan få rødvin nok og også en meget alsidig mad vin, som kan gøre glæden ved en lang række serveringer endnu større uanset om udgangspunktet er lam, svin eller okse.

Quantity PurchasedPrice
6 +99.00 DKK