Sancerre Florilège 2019, Romain Reverdy

Sancerre Florilège 2019, Romain Reverdy

189.00 DKK pr. flaske
159.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Dette er den gnistrende rene og sprøde Sancerre fra Romain Reverdy og hans familie i Verdigny, som her kommer i det nye elegante udstyr, som blev udviklet til det amerikanske marked i 2016, da Reverdys to partnere ovre på den anden side af Atlanten blev enige om, at der var plads til dem begge, hvis de fik hver deres label. Så i princippet samme vin som Bernard Reverdy, og så allivel ikke. Denne er fra en tank med frugten fra de højest beliggende parceller, og den er modnet 2 måneder længere ”Sur Lie” inden aftapningen.

Romain Reverdy fortæller, at de igen i 2019 var heldige forstået på den måde, at de slap for frosten i foråret og havde bevaret tilstrækkeligt med løv på planterne til at druerne ikke nåede at blive svedne i de mange tørre uger op til høsten. Romain plukkede de første druer den 18. september og nåede at blive færdig med Sauvignon Blanc inden regnen kom angiveligt takket være den effektive topmoderne maskine, som er familiens stolthed og største investering i nyere tid. Romain Reverdy bedyrer, at maskinen gør det lige så godt, som høstarbejderne tidligere var i stand til at gøre det, og når så skyerne trækker sig sammen på himlen, så er det en stor fordel at det arbejde, der før tog dage, kan overstås på et par timer.

Druerne soigneres når de ankommer til vingården og presses herefter langsomt hvorefter mosten får lov til at sætte sig inden gæringen går i gang ved lav temperatur i rustfrit stål uden tilføjelse af fremmede gærstammer, da Romain mener, at dette ville fratage druernes muligheden for at afspejle den jord og det terroir, som vinstokkene står i. Vinen er modnet 7 måneder "sur Lie" frem mod en let filtrering og aftapningen på flaske.

Med vinen i glasset er det let at forstå at Romain og hans far Noël Reverdy har succes, og den lille ekstra tålmodighed de har vist denne cuvée har bestemt ikke skadet. Vinen rummer ganske enkelt alt, hvad man kan drømme om i en hvid Sancerre, hvor der ikke eksperimenteres med fadlagring. Der er stikkelsbær og hyldeblomst til næsen, som på en bund af læskende grape, citron sætter gang i spytproduktionen, allerede inden vinen kommer ind i munden. En dejlig aromatisk og stringent vin med fornem mineralitet og en imponerende lang eftersmag.

Sancerre er en af vor tids allermest populære hvidvine, og med vinen fra familien Reverdy i glasset forstår man det så godt. Et vidunderligt match til alskens friske skaldyr og fisk og (Sandart, ørred, gedde ...) og selvfølgelig til den lokale gedeost Crottin de Chavignol.

Quantity PurchasedPrice
6 +159.00 DKK