Sancerre 2018, Bernard Reverdy et Fils

Sancerre 2018, Bernard Reverdy et Fils

229.00 DKK pr. flaske
199.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Denne gnistrende rene og sprøde Sancerre blev i sin tid introduceret af Lene Grønlykke, efter at hun havde kørt rundt i Sancerre og omegn i flere dage for at finde den helt rette kvalitet til Falsled Kro og medlemmerne i Løgismoses Vinklub. Resten er som man siger historie. Vinene fra Domaine Bernard Reverdy & fils har lige siden været en skattet del af Løgismoses sortiment, og da mængderne er beskedne, har de ofte været udsolgt i det tidlige forår, mens vi ventede på den nye årgang.

Domaine Reverdy har i alt knap 9 ha. med ca. 30 år gamle Sauvignon Blanc stokke strøet ud over de kalkholdige skråninger omkring landsbyen Verdigny. Herfra plukkes druerne med hjælp fra familiens superavancerede høstmaskine over en 14 dages periode efterhånden som analyser og smagninger viser, at modenheden eller rettere balancen mellem sukker, syre og ekstrakt i druerne er optimal på de enkelte parceller.

Gæringen sker ved lav temperatur i rustfrit stål, hvor vinen også modner ”sur lie” i 6 måneder, inden den filtreres og hældes på flaske.

Med vinen i glasset er det let at forstå dens succes. Den rummer ganske enkelt alt, hvad man kan drømme om i en frisk hvid Sancerre. Der er stikkelsbær og hyldeblomst til næsen på en bund af læskende grape, citron, som sætter gang i spytproduktionen, allerede inden vinen kommer ind i munden. En dejlig aromatisk og ekspressiv vin med masser af moden citrus og mineralitet, som udvikler en imponerende lang eftersmag.

Et vidunderligt og klassisk match til alskens friske skaldyr og fisk og (sandart, ørred, gedde ...) og selvfølgelig til den lokale gedeost Crottin de Chavignol.

Quantity PurchasedPrice
6 +199.00 DKK