Qs2 Sardonia 2014. Castilla Y Leon

Qs2 Sardonia 2014. Castilla Y Leon

299.00 DKK pr. flaske
259.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Selvom Peter Sisseck i 2011 valgte at træde ud af ejerkredsen på Quinta Sardonia og overlod ansvaret for vinene til Jérôme Bougnaud og Christian Rei er der stadig et tydeligt fælles mindset omkring Quinta Sardonia og Dominio de Pingus, og i lighed med Peter Sisseck er Jérôme og Christian i de senere år begyndt at efterstræbe frugten og finessen i vinene frem for det voldsomme og imposante.

QS2 er ikke, selvom man ud fra navnet skulle tro det, en ægte anden vin til Quinta Sardonia. Således kommer hovedparten af frugten fra en separat beliggende vingårde tilplantet med 100% Tempranillo, og i de første 10 år var der intet overlap mellem Quinta Sardonia og QS2.

Siden opstod ønsket om at reducere indholdet af internationale druer i Quinta Sardonia og i det hele taget løfte vinen op i den absolutte superliga, og det betød at en del af den frugt (især Cabernet Sauvignon og Petit Verdot) som før indgik i Quinta Sardonia nu kom QS2 til gavn. Vi tør derfor godt hævde, at QS2 aldrig har været mere fokuseret end nu.

Morten Wamsler fra Flaskehalsen kalder den 2. september vinen for Top-interessant Tempranillo til kælderen og beskriver sin oplevelse således:

"QS2 Sardonia (...) er endnu meget ung, hvilket smagsmæssigt kommer til udtryk i en relativt vild stil. Farven er meget mørk med et violet skær, og smagsmæssigt er det kraftfuldt med enorm power og nogle viltre afstikkere i forskellige vældigt krydrede retninger. Den efterlader en god portion syrlige fornemmelser på tænderne, og der er vilde tendenser i både krydderier og syre. Men man fornemmer allerede en fin rundhed i kroppen af smagen, og den vil med al sandsynlighed blive endnu mere rund og afstemt med årene.

Nok var 2016-høsten ikke den bedste i Castilla y León - mængderne var store, men koncentrationen knap så markant. Det afholder dog ikke dygtige vinmagere fra at lave flotte vine, og det er tilfældet her. Vurderet ud fra en her-og-nu-oplevelse har vi en vin, der er vild og voldsom, og som mangler at falde til ro i flasken. Men tænker vi fremad, så er der ingen grund til at forvente andet, end at den vokser sig til en langt bedre afstemt og afrundet størrelse.

Køb den som en investering - køb måske en håndfuld flasker og smag lidt henad vejen. Prisen gør det muligt, og det er ikke noget dumt eksperiment for den lettere vinnørdede vin-elsker. Når vi lander på fem stjerner, er det en kobling af vinens dagsform, der mangler noget for at være i topklasse - og af vinens potentiale, der utvivlsomt berettiger til en topkarakter."

Quantity PurchasedPrice
6 +259.00 DKK