Psi 2018. Ribera Del Duero

Psi 2018. Ribera Del Duero

325.00 DKK pr. flaske
295.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

En ting er at producere 5.000 flasker på et højt og ensartet niveau. Noget helt andet er at producere flere end 300.000 flasker, som kan få anmelderne til at klappe i takt. Så med al respekt for legenden Pingus er det måske denne vin, opkaldt efter det 23. bogstav i det græske alfabet, der er Peter Sissecks sande svendestykke.

Ovenpå den knappe 2017-årgang, hvor Peter Sisseck efter frosten i de tidlige morgentimer den 28. april måtte sande, at over halvdelen af vinstokkene på de 841 parceller, som leverer frugten til PSI, blev berørt, var der ingen smalhals i 2018. Vinstokkene havde noget de skulle indhente, og i perioden fra den 16. september til 8. oktober ankom vognlæs på vognlæs med sunde smukt modnede druer til kælderen i Aranda del Duero, der blev fyldt til max kapacitet.

Det er 3. gang, PSI bliver produceret under eget tag, og Peter beretter, at hans team efter et grundigt forarbejde formåede at få plukket druer på de mange parceller på noget nær de optimale tidspunkter samtidig med, at alle udfordringer med flaskehalse på druernes vej fra vinmarkerne og op i gæringstankene blev tacklet. Der var ingen traktorer, der holdt og ventede, mens druerne kogte på bagsmækken.

PSI 2018 er igen produceret på 90% Tempranillo og så lige 10% Grenache for at lige at slibe lidt på hoveddruen og tilføje et ekstra lag af sødmefuld frugt. Vinen er gæret i beton og rustfrit stål og 80% er forblevet i de neutrale tanke, mens de sidste 20% er modnet 14 måneder på franske fade, heraf 10% nye.

En flot afløser for den nu udsolgte 2017’er, som set i bakspejlet måske nok led lidt under at stort set alle Grenache vinstokkene blev forhindrede i at levere. Masser af saftig primær frugt, hvor røde blommer, brombær og kirsebær slås om at komme op på siden af violerne. Der er fin fylde, modne tanniner og så en dejlig mineralitet, som skærper oplevelsen af præcision.

Der er ingen tvivl om, at det har gavnet PSI, at den nu produceres under eget tag og måske er denne 12. udgave af vinen den meste generøse til dato. Både Robert Parkers mand i Spanien og den mindst lige så vigtige Guía Peñin, som begge allerede har været forbi, er i hvert fald begejstrede. De sparker PSI 2018 helt op i hælene på Flor de Pingus!

Quantity PurchasedPrice
6 +295.00 DKK