Paulinshof, Von Der Ley Riesling 2016

Paulinshof, Von Der Ley Riesling 2016

199.00 DKK pr. flaske
169.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Denne vin er adskillige gange havnet i toppen i kategorien "Riesling Kabinett Trocken" ved den prestigefyldte konkurrence "Jahresauswahlprobe des Moselwein e.V", hvert forår afholdes med deltagelse af op mod 800 forskellige Moselvine.

Der er tale om et fint sammenstik af vine fra familien Jüngling forskellige parceller omkring den lille vin by Kesten an der Mosel og op mod halvdelen af frugten kommer fra Brauneberger Juffer og Kestener Paulinsberg, som i generationer har begavet os med vine i verdensklasse. Der er tale om frugten fra lidt yngre vinstokke, og de står i den samme Devonian skifer, som giver Riesling-druen ideelle vækst og modningsbetingelser. Det ædle ophav fornægter sig således ikke, og "Lay" er da også det Mosel-frankiske navn på den berømte jordbundstype.

Vinene fra de forskellige parceller er gæret hver for sig i rustfrit stål efterhånden som druerne er blevet høstet hvorefter Oliver Jüngling i de mørke vintermåneder har smagt sig frem til en cuvée der kunne løfte arven efter de tidligere årgange af Riesling Kabinett Trocken Von der Ley. Vinen er i alt modnet i 6 måneder i rustfrit stål inden den er blevet filtreret ganske let og tappet på flaske.

Det er en vin som byder sig til i en lys gul nuance med gnistrende grønne refleksioner. Der er herlige associationer til blomstrende citron, stikkelsbær, sommeræbler og solbærblade og i munden er den slank, frisk og saftspændt. Den høje frugtsyre og udtalte salte mineralitet balanceres smukt af en lille fornemmelse af sødme som ikke er større end at det samlede udtryk ikke sprænger rammerne for Trocken.

Simpelthen en imødekommende og saftig Riesling som charmerer stort når den serveres alene, men også en vin som fylder tilstrækkeligt i glasset til at løse rigtig mange opgaver i begyndelsen af måltidet. Prøv for eksempel at opleve hvorledes vinens frugtsødme matcher en grillet hummer der ankommer med dildmayonnaise og en salat af grillede grønne asparges toppet med stikkelsbær og flager af parmesan.

Quantity PurchasedPrice
6 +169.00 DKK