Montecastro 2019. Ribera Del Duero

Montecastro 2019. Ribera Del Duero

249.00 DKK pr. flaske
179.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Dette er den 5. udgave af den spændende og svært charmerende rødvin fra Bodegas Montecastro, som fik indsat Carlos de la Fuente som vinmager i 2012, da Bodegas Hacienda Monasterio erhvervede aktiemajoriteten og siden har han sammen med Guillermo Laguna og Francisco Núñez Moreno stået i spidsen for noget, vi i dag godt tør kalde en lykkelig forvandling.

Carlos erfaring kommer blandt andet fra hans tid sammen med Peter Sisseck på Hacienda Monasterio, og Peter har flere gange krediteret Carlos for at være blandt de mest talentfulde vinmagere i Ribera del Duero.. 

Det er naturligvis Tempranillo, lokalt kaldet "Tinto Fino", som spiller den alt dominerende hovedrolle, men en lille smule Cabernet Sauvignon bliver stadig inviteret med til festen. Der høstes fra vinstokke, der blev plantet i 2002 på 5 forskellige små højt beliggende parceller (860-923 m.o.h.), og lige siden starten har været kultiveret uden kunstvandlig og efter økologiske principper om end man endnu ikke har fundet det opportunt at ansøge om og betale for det officielle stempel.

Druerne plukkes i hånden i de tidlige morgentimer med en sortering allerede i vinmarken, og fremme på vingården fjernes hovedparten af stilkene, men de sidste 3 år har en del af de smukkeste hele drueklaser også fået lov får lov til at komme med op i det rustfri stål og cementtankene, hvor de forvandles til vin uden tilsætning af fremmede gærstammer. Herefter følger 17 måneder på nye, en og to gange brugte franske fade hovedsageligt fra Allier, men som en lille romantisk gestus til den klassiske Tinto Fino fra Ribera del Duero modner 10% af vinen stadig på amerikanske egefade. Vinen omstikkes adskillige gange og kan til sidst uden klaring og efter en kun ganske let filtrering tappes på flasker.

Som altid en ganske farverig, men ikke overekstraheret vin med en dejlig duft af brombær, blåbær, sorte kirsebær, vanilje og lakrids med friske mineralske undertoner, der smukt balancerer fylden og det relativt høje alkoholindhold. Insisterende, men ikke trættende, bare ædel og selvsikker og atter engang et smukt eksempel på at Tempranillo kan blive mesterlig.

Prøv den sammen med retter hvor velkrydret, mørt og saftigt kød er i centrum. For eksempel en braiseret lammebov med løg, chorizo, oliven og stegte artiskokker.

Quantity PurchasedPrice
6 +179.00 DKK