Meursault Charmes, Premier Cru 2007. Domaine Michelot

Meursault Charmes, Premier Cru 2007. Domaine Michelot

729.00 DKK pr. flaske
699.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

En elegant, autentisk, utrolig velholdt og nærmest eksemplarisk Meursault, som stadig har masser af frugt og dertil lag på lag af sensuelle sensationer, som ingen unge Bourgogne-vine disker op med. Et smukt eksempel på, hvor godt Michelot er lykkedes i den ellers noget ujævne 2007-årgang, hvor mange andre forgæves ledte efter den nødvendige syre.

Frugten kommer fra 35-40 år gamle vinstokke høstet fra Michelots to parceller dels helt oppe, dels helt nede på Charmes-marken. Høsten er manuel med en selektion af de bedste drueklaser allerede ude i vinmarken, som herefter transporteres den korte vej op til vinkælderen i specialdesignede rustfri stålkar. Her bliver druerne knust og går herefter direkte ind i de pneumatiske presser, og efter kold bundfældning, der som regel tager 12-18 timer, omstikkes mosten til rustfrit stål, hvor den alkoholiske gæring efterfulgt af den malolaktiske finder sted. Derefter følger en modningsproces på 14 måneder på egetræsfade (15% nye), hvorefter den endelige vin sammenstikkes og efter yderligere 6 måneders ro gennemgår en let filtrering og tappes på flaske.

Vinen har ligget trygt i Michelots kælder og har kun været flyttet én gang i forbindelse med moderniseringer i 2013. Etiketteret og importeret til Danmark i 2019.

Til meditation hvis man gerne vil fundere over, hvor vidunderlig moden Bourgogne kan være, men også en eminent madvin. Prøv den til faste og smagfulde fisk fra de danske have såsom pighvar, søtunge eller havtaske og også gerne torsken i de kolde måneder, hvor den er mest fast i kødet. Hummer er også en prægtig ledsager. Klæd dem med rigeligt smør eller fløde, grønne grøntsager, løg og svampe, måske endda lidt bacon.

Quantity PurchasedPrice
6 +699.00 DKK