Macon-Village 2017. Jaffelin

Macon-Village 2017. Jaffelin

229.00 DKK pr. flaske
199.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

I en tid, hvor priserne på Bourgogne kun bevæger sig i en retning, kan det være en god ide at skele lidt til alternativer til vinene fra de forgyldte skråninger og på tide at opsøge producenter, som ikke funderer hele deres forretning på frugten fra de mest prestigiøse vinmarker. Her er Mâcon og Maison Jaffelin en god kombination. Dels fordi Mâcon længe har været en befriende ventil for det overophedede Côte D'Or, dels fordi Jaffelin lige så længe har ført bevis for, at forskellen mellem "stort" og "småt" ofte reduceres, når først vinene skænkes i glassene.

Maison Jaffelin er en 100% négoce virksomhed og vinen her er således blevet til i et samarbejde med et af de fine kooperativer i Mâcon. Marinette Garnier, der er Jaffelin ’s unge vinmager, er med til at beslutte hvilke parceller, der skal levere frugten, og senere når den endelige cuvée skal sammenstikkes kommer hun forbi og fastlægger vinens profil. Der er tale om håndhøstede druer primært fra landsbyerne Viré og Clessé, som sorteres forud for presningen. Herefter får den frit løbende most lov til at sætte sig inden gæringen i rustfrit stål og den efterfølgende modning i 8 måneder frem mod aftapningen på flaske.

En mild nærmest afdæmpet vin som viser, at en Chardonnay sagtens kan være et interessent bekendtskab uden massiv fadlagring. Ferskner, flere æbler og endnu flere æbleblomster i duften bliver fulgt op af blid fylde og behagelig friskhed i munden og samler sig til et udtryk, der måske ikke er epokegørende, men til gengæld bred appellerende.

Vinen fungerer fint som aperitif/velkomst, hvis du skænker den direkte fra køleskabet, og med lidt temperatur er dette en meget lydhør ledsager til alt fra fyldige serveringer med hvid fisk og laks over til lyst fjerkræ og såmænd også svinekød.

Quantity PurchasedPrice
6 +199.00 DKK