Louis Roederer. Rosé 2014, Reims

Louis Roederer. Rosé 2014, Reims

498.00 DKK pr. flaske
0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Louis Roederer Rosé Vintage 2014

Denne Rosé Champagne er lavet på 63% Pinot Noir og 37% Chardonnay. Dosagen er på 8 g/l.
Louis Roederer er et af de huse der laver deres Rosé Champagner med skind kontakt.
30% af druerne er vinificeret i egetræsfade og 17% af mosten er malolaktisk fermenteret.
Gennem en årrække har man hos Louis Roederer udviklet en ”infusion” teknik hvor en lille smule most fra Chardonnay druerne tilsættes de Pinot Noir druer der ligger med i mosten, for at give farve. Dette gør man for at Pinot Noir druernes frugt og modne karakter bevares samtidig med at man beholder deres exceptionel friskhed, samt opnå en endnu mere harmonisk Champagne.
Cuvée 2014 har flaskelagret i 4 år før degorgering og 6 måneder efter, for at opnå den ønsket modenhed inden frigivelse.

Dette er en "lyserød" Rosé Champagne med et gyldent skær. Den har bløde, jævne og elegante bobler.
En intens, frisk og frugtrig og balanceret bouquet der er domineret af liflige noter af jordbær og blåbær, med underliggende nuancer af koncentreret frugt og citrus.


I smagen er der en dominas af modne og sprøde røde frugte med en unik dybde og "creaminess". Den frugtige struktur over langsomt til noter af frisk mineralitet og kalk der afrunder en elegant smags oplevelse.
2014 Rosé er indbegrebet af klassisk Louis Roederer Rosé Champagne med masser af smag, modenhed og elegant friskhed.

2014 bliver husket som et år med et noget atypisk og varieret vejrlig. Foråret var varmet og tørt og endte i regulær hedebølge i starten af juni.
Sommeren var derimod efterårsagtig med kulde og regn.September var varm, solrig og meget tør, vejr man normalt forbinder med august.
Nøglen til succes i 2014 lå husenes marker, jordbund og især dræning. Samt det omhyggelige arbejde fra de folk der stod for pasning og pleje af vinstokkene. God dræning var Alfa-Omega for vinstokkenes sundhed, alt det regn der faldt henover sommeren, gjorde at der på de midterste og nederste markarealer var risiko for oversvømmelse hvis ikke dræningen var i top. De af Champagne husene der havde ”is i maven” og ventede med at høste til sidst i september, høstede modne, flotte, balancerede og smagfulde druer.

Louis Roederer Huset:
Louis Roederer huset fik først sit nuværende navn i 1833, men husets historie går så langt tilbage som til 1760 og var der et af de første Champagne huse. Dengang hed de Dubois Père & Fils. Louis Roederer var egentlig vin-købmand der arbejdede for at sælger Champagne rundt om i verden.Det vigtigste marked var dog helt klart det Russiske og ikke mindst Tsar familien. Alexander d. 2 ville dog gerne have sin Champagne leveret med en flottere etiket så han kunne imponerer gæster ved hoffet. Så i 1876 afgav han en speciel bestilling på at han ville have sine Champagner leveret i gennemsigtige krystal flasker. På det tidspunkt blev flaskerne faktisk lavet af ægte krystal.


Efter Revolutionen mistede Roederer hele det russike marked og fandt nu at han stod med tusindvis af sødlige Champagner som ingen andre ville købe. Og som om det ikke var nok, så havde han ubetalte faktura’er liggende som der ingen mulighed var at få penge for. Huset kom dog på fode igen op gennem 1930’erne da Camille Orly-Roederer overtog styringen. Hun valgte at bruge alle de penge hun tjente på at købe nye marker i Aÿ, Hautvillers, Cumières, Louvois, Verzy, Verzenay, Vertus, Avize, Cramant, Chouilly og i Le Mesnil. Takket være husets store mark-besiddelser i Champagne er de også et af de mest succesfulde og mest veldrevne huse. De skal kun ud og købe lidt under 30% druer, hvilket ikke er meget for så stort et hus. I dag drives huset af Jean-Claude Rouzauds søn Frédéric Rouzaud og i kælderen er det Jean-Baptiste Lécaillon der regerer.


Dette gør han efter de samme principper som huset blev kendt for i gennem det sidste halve århundrede.
Alle huset vine bliver fermenteret hver for sig, (cru for cru) i små rustfri ståltanke mens reserve vinen bliver lagret i store egetræsfade (optil 2 - 3000 liter pr. fad). Denne fad lagring er med til at give husets vine et helt specielt ”vanillie touch”.


Louis Roederer har nok den mest kendte ”cuvée de Prestige” nemlig Cristal… 

Cristal er toppen af toppen fra Roederer. Det er en Champagne der kun laves i de aller bedste vintage år og det er kun de bedste druer fra de bedste marker der bliver benyttet. Cristal bliver af mange Champagne ”tosser” betegnet som en af de allerbedste Champagner overhovedet  og Cristal Rosé er nok den dyreste Rosé Champagne men betegnes også af mange vinkyndige som den bedste af de bedste.
 Som Richard Juhlin skriver i sin bog 4000 Champagnes: ”Cristal Rosé is not only the most expensive rosé Champagne - it is obviously the best… In my opinion, this house is one of the four best in all of Champagne.”