Léon Beyer, Pinot Blanc Les Classiques

Léon Beyer, Pinot Blanc Les Classiques

199.00 DKK pr. flaske
149.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Man kan ikke undgå at blive en lille smule andægtig, når man begynder at kigge nærmere på Alsace-huset Léon Beyer i Eugisheim. Det historiske familiedrevne vinhus er indbegrebet af franskmændenes ubestridelige evne til at få hele verden overbevist om, at de kan noget ganske særligt. Denne status baserer de på tre fundamentale styrker: De har været i gang i adskillige generationer og er derfor for mange indbegrebet af tradition. De står for kvalitet og ved, hvad kvalitet er. De opnår anerkendelse, og de er ikke bange for at skilte med det.

Vinene i Les Classiques serien hvorfra denne Pinot Blanc er hentet udgør krumtappen hos Léon Beyer. Der er tale om frugt fra familiens egne parceller i bakkerne omkring Eugisheim der suppleres med frugt fra mindre vinbønder hvoraf nogle har solgt deres høst til Léon Beyer i generationer. Høsten er manuel og druerne ankommer til de mange gange udvidede og moderniserede bygninger i hjertet af Eugisheim i plastkasser. Her sker der en soignering af klaserne inden stilkene fjernes og druerne presses. Herefter får mosten lov til at bundfælde nogle gange i flere dage forud for gæringen uden fremmede gærstammer i beton og gamle fade. Den endelige cuvée sammenstikkes i det tidlige forår og modner videre i 6-10 måneder frem mod en let filtrering og aftapningen på flaske.

Marc Beyer og hans tro væbner Eric Schueller, der har arbejdet i kælderen siden 1883, lægger ikke skjul på, at det er deres filosofi at beherske restsukkeret og at ambitionen er at skabe gastronomiske vine. Pinot Blanc Les Classiques er derfor netop det den kalder sig. En klassisk tør hvidvin uden knæfald for den omsiggribende restsødme, som definerer såvel regionen som druen med imponerende akkuratesse. Hverken for tynd eller for koncentreret, hverken for neutral eller for opulent, bare autentisk og nærmest umulige at spytte ud.

Herlig at nyde som aperitif, men også til et væld af retter lige fra fyldige salater, Alsace berømte salte tærter, coq au Riesling, boller i karry, spaghetti carbonara, tarteletter med høns i asparges. Fortsæt selv remsen, eller check Léon Beyers hjemmeside hvor der findes skemaer hvor de berømte egnsretter og specialiteter fra Alsace matches med de forskellige druesorter.

Quantity PurchasedPrice
6 +149.00 DKK