Langhe Nebbiolo, La Spinetta 2018

Langhe Nebbiolo, La Spinetta 2018

199.00 DKK pr. flaske
169.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Charmerende og farligt let løbende Nebbiolo fra de yngre vinstokke på Spinetta ‘s 15 ha. på de kalkrige sydvendte parceller på Starderi-skråningerne nær Neive lidt øst for Barbaresco.

Druerne er høstet i hånden med sortering såvel oppe i vinmarken som nede i kælderen efter at alle stilke er fjernet. Derpå følger en let knusning af druerne og gæringen uden fremmede gærstammer i rustfri avancerede såkaldte roto-fermentorer. Herefter er vinen modnet i 12 måneder på brugte franske fade hvorefter den endelige cuvée er sammenstukket og modnet videre i 3 måneder på ståltank frem mod aftapningen på flaske uden forudgående klaring eller filtrering. Herefter yderligere modning i flasken frem mod frigivelsen, som først finder sted 18 måneder efter høsten.

For vi ved ikke hvilken gang lag på lag af saftige jordbær, sød tobak og vilde krydderurter til næsen og derpå i munden en krydret, saftig og nærmest jovial oplevelse inden en fast let bitter forfriskende (garve)syre kommer trillende og løfter smagen af jordbær og mynte.

Dejlig aromatisk og med lidt mere polering på tanninerne end i den ellers også glimrende 2017'er. Måske ikke så sexet som 2016’eren, men bestemt så elegant og charmerende, at man griber sig i slet ikke at savne de lidte mere "seriøse" vine fra Barbaresco. Simpelthen en Nebbiolo som er sjældent fokuseret på det herlige begreb "drinkability"!

Prøv den til braiserede kalvekæber med bacon og grønærter eller til grillede lammekoteletter med ratatouille og giv den gerne en rystetur på karaffel længe inden serveringen.

Quantity PurchasedPrice
6 +169.00 DKK