Johanneshof Reinish, Grillenhügel Pinot Noir 2017

Johanneshof Reinish, Grillenhügel Pinot Noir 2017

259.00 DKK pr. flaske
229.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Distriktet
Weinbaugebiet Thermenregion (2.181 ha.) ligger syd for Wien og blev oprettet under indførelsen af Østrigs nye
vinlov i 1985, ved at slå to distrikter sammen: Gumpoldskirchen og Bad Vöslau. Navnet Thermen er hentet fra
romernes berømte badeanlæg ”Thermae Pannonicae” (der i dag ligger i Baden), som udnyttede stedets svovlholdige,
varme vandkilder. Romerne skulle bruge vin til gæsterne i deres badeanlæg og ikke mindst til soldaterne fra to
nærliggende garnisoner. Således blev der for mere end 2000 år siden plantet vinstokke! Senere, i Middelalderen, var
det Cistercienser-munke fra Bourgogne, som genskabte vinmarkerne omkring deres kloster i Heiligenkreuz.
I den nordlige del af Thermenregion, omkring Gumpoldskirchen, Pfaffstätten, Baden, Guntramsdorf og Traiskirchen,
laver man især hvidvine på særprægede, lokale druesorter som Rotgipfler (beslægtet med Grüner Veltliner),
Zierfandler, Neuburger, men også Chardonnay. I den sydligste del, omkring Bad Vöslau, Sooß, Tattendorf og
Teesdorf, er det til gengæld rødvinene, der dominerer - lavet på Pinot Noir, St. Laurent og Zweigelt, men også på
Merlot og Cabernet Sauvignon.


Producenten
Familien Reinisch har produceret vin i fire generationer i Thermenregion, nær landsbyen Tattendorf, ca. 30 km. syd
for Wien. Det hele startede meget beskedent i 1923 med en enkelt parcel på 0,5 ha. i vinmarken Ried Mitterfeld, men
ejendommen er siden vokset til i alt 40 ha. omkring landsbyerne Tattendorf, Gumpoldskirchen og Guntramsdorf.
Disse tre steder giver, med deres store forskelle i den lokale terroir, mulighed for at dyrke mange forskellige
druesorter. Hovedvægten (65%) er på røde druer som Pinot Noir, St. Laurent, Zweigelt, Merlot m.fl. Hvidvinene
frembringes primært på de lokale druer Rotgipfler og Zierfandler, men også på Chardonnay og Sauvignon Blanc.
Vingården ”Johanneshof” blev i 1995 opført af Johann Reinish, en af Østrigs mest berømte vinpersonligheder og far
til de tre brødre, Hannes, Michael og Christian, som i dag har ansvaret for familiefirmaet. ”Johanneshof” er udstyret
med såvel traditionelle som moderne vinificeringsfaciliteter, som sammen med de tilliggende markers særdeles gode
beskaffenhed og familiens mangeårige erfaring, giver rigtig gode muligheder for at producere store vine. Rustfrie
ståltanke anvendes, men også træfade i et meget alsidigt udvalg til gæring og/eller modning. Egetræet til fadene
hentes hovedsageligt lokalt, idet vinhuset selv udvælger træ fra Wienerwald syd for Wien og selv tørrer stavene i 3-4
år.


Siden 2014 er Johanneshof Reinisch officielt certificeret som økologisk vinproducent. Producenten placeres i dag af
mange vineksperter og vinguider blandt eliten af østrigske vinproducenter.


Produktet
Pinot Noir druerne til denne vin kommer udelukkende fra vinmarken Grillenhügel ('Fårekyllinge-bakken'), mellem
Guntramsdorf og Mödling, øst for Gumpoldskirchen. Vinmarken ligger i en højde af ca. 260-300 m. på en
undergrund, som domineres af aflejringer af kalk, ler og sand. Vinstokkene er ca. 25 år gamle og består af forskellige
kloner af fransk, tysk og østrigsk Pinot Noir.Efter afstilkning og en skånsom knusning flyttes mosten over på store
træfade, hvor gæringen starter spontant med druernes egne gærceller. Gæringen varer i ca. 18 dage - en langsom
proces, som giver en optimal farve-, aroma- og smagsekstrakt. Derefter flyttes vinen til træfade af forskellige størrelse
(225, 300 og 500 l., fransk eg, 60% nye), hvor den modner i 14-16 måneder.Pinot Noir 'Grillenhügel' har en flot,
blank, mørk, rubinrød farve. På trods af den høje andel af nye fade, integreres trækarakteren flot i vinen, som er
ekstrem intens og koncentreret. Her finder man komplekse toner af hindbær, kirsebær og blomme, men også
mineralske og krydrede nuancer af peber, lakrids og bitter chokolade. Velegnet til kalv, fuglevildt, okse og lam. Den
må gerne iltes en smule på karaffel og bør serveres i store Bourgogneglas.

Quantity PurchasedPrice
6 +229.00 DKK