Iturria 17 2017. Toro

Iturria 17 2017. Toro

169.00 DKK pr. flaske
139.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Toro er kendt for sine nærmest sorte bombastiske og meget ekstraktrige vine, der snildt smutter op på 15% alkohol eller mere, der ofte imponerer de to toneangivende herrer Parker og Penín, selvom vinene reelt er mere dramatiske end charmerende.

Vinene fra Bodegas Iturria stikker af i en anden retning. Den unge franske vinmager Xavier Iturria er blevet formet af Mariano Garcia Fernandez, der i mere end 20 år var vinmager på selveste Vega Sicilia, og det betyder, at han leder efter finessen og delikatessen, selvom vinene kommer med en hel del alkohol.

Det handler om at høste ved fuld modenhed, men uden indslag af overmodne druer. Det handler om omhyggeligt at fjerne alle stilke. Det handler om kun at bruge den naturligt forekommende gær på drueskallerne og så handler det først og fremmest om under gæringen at erstatte hyppige (voldsomme) overpumpninger med forsigtige omrøringer.

Der er tale om frugt fra knap 5 ha. omkring Morales de Toro med 20-60 år gamle vinstokke, der står i 700-740 meters højde. Høsten er manuel og vinen er modnet i 17 måneder udelukkende på franske fade inden den endelige vin er sammenstukket, filtreret ganske let og tappet på flaske.

Resultatet taler for sig selv. Ganske enkelt en særdeles vellykket vin som åbner sig smukt i glasset og leverer en dejlig saftig frugt med velintegrerede aromaer fra de franske fade, og trods 14,5% alkohol forekommer nærmest mild og slet ikke anmassende. I stedet bare masser af sorte og røde bær, fornem friskhed og markant mineralitet.

En nærmest komplet vin som vil blive gode venner med næsten alle veltilberedte serveringer med lam, okse og svin. Og så klarer den naturligvis også de spanske blodpølser og alle skinkerne!

Quantity PurchasedPrice
6 +139.00 DKK