Barbaresco, La Spinetta 2017

Barbaresco, La Spinetta 2017

389.00 DKK pr. flaske
349.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Denne Barbaresco Bordini er et glimrende eksempel på det vi godt tør kalde en af spidskompetencerne hos La Spinetta: At skabe vine, der imponerer og vækker umiddelbar begejstring, straks de frigives til salg, og samtidig på forunderlig vis også besidder evnen til at belønne dem, som vælger at vente på de ekstra dimensioner, som flaskemodningen bidrager med.

Druerne kommer fra 4 hektar på den stejle sydvendte Bordini-skråning, der ligger oppe bag Neive. Her er vinstokkene efterhånden blevet 31-34 år gamle og lige La Spinetta kom til i 2006 er de blevet kultiveret uden brug af herbicider og pesticider.

Druerne høstes manuel og selvom frugten i den fremragende 2015-årgang var noget nær perfekt, skete der en sortering såvel i vinmarken som i vinkælderen, hvor alle stilke blev fjernet inden druerne gærede til vin uden knusning og uden fremmede gærstammer i rustfrit stål. Vinen er modnet 20 måneder i 50% nye og 50% en gang brugte franske fade og er efterfølgende sammenstukket i rustfrit stål. Her har vinen fået lov til at sætte i 3 måneder inden den er tappet på flaske uden forudgående klaring eller filtrering og efterfølgende modnet yderligere 12 måneder inden frigivelsen.

I glasset er vinen, som det er typisk for klassisk Nebbiolo, der ikke er blevet udsat for overgreb lys og transparent i farven. Næsen brillerer med aromaer af blomme, ribs og kirsebær, tørrede roser og en antydning af appelsinskal, lidt chokolade og valnød. Smagen er intens, men bliver smukt balanceret af Nebbiolo druens berømte bitterfriske syre så det man til sidst sidder tilbage med, er vidunderlig elegance og dybde. Det tager dog lidt at nå derhen, og hvis man ikke har tid til at opleve hvorledes vinen udfolder sig i glasset er en rystetur på karaffel en god ide inden vinen skænkes-

Nyd den i rummelige Bourgogneglas, og prøv den for eksempel til fjervildt tilberedt med svampe.

Quantity PurchasedPrice
6 +349.00 DKK