Bacca Nera, Corte Figaretto 2018

Bacca Nera, Corte Figaretto 2018

149.00 DKK pr. flaske
119.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Efter flere års tilløb begavede Mauro og Patricia Bustaggi os for et par år siden med en lille saftig nyhed, som samtidig kom med et særdeles gunstigt forhold mellem pris og kvalitet. Den lille ny fik navnet Bacca Nera og lagde sig tæt op ad en god Ripasso, selvom vinen på intet tidspunkt har været i nærheden af bundfaldet fra Corte Figaretto's Amarone.

Druerne kommer fra familiens yngre vinstokke på skråningerne mellem Poiano og Quinto i Valpantena, og der er tale om et potpourri af frugt fra hele 10 forskellige druesorter med Cabernet Sauvignon, Croatina, Molinara i spidsen og Oseleta, Dindarella og Turchetta som kuriøse indslag.

Høsten er manuel og de tidligst høstede druer får lov til at tørre i 14 dage inden alle stilke fjernes og druerne knuses inden de falder ned i 5.000 liters rustfri ståltanke hvor gæringen får lov til at starte spontant. Temperaturen holdes under 22°C. og der foretages daglige overpumpninger for at trække farve og smag ud af mosten. Herefter modner en del af vinen 6 måneder på brugte fade hvorefter den endelige cuvée sammenstikkes, filtreres og tappes på flaske.

En charmerende rubinrød vin, som dufter af søde krydderier og moden frugt med associationer til brombær, kirsebær og ikke mindst søde skovjordbær. Derpå saftig og krydret i munden hvor den milde, blide fylde helt sikkert vil tiltale mange af dem, der stadig holder af god Ripasso.

En alsidig ikke knastør rødvin, som gerne vil optræde sammen med god pasta, det røde kød, vildt og faste ikke alt for modne oste.

Quantity PurchasedPrice
6 +119.00 DKK