Amarone della Valpolicella Brolo del Figaretto

Amarone della Valpolicella Brolo del Figaretto

399.00 DKK pr. flaske
369.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Brolo er navnet på den bedst eksponerede del af Corte Figaretto ‘s knap 15 ha. med vinstokke. En sydligt eksponeret skråning med leret og stærkt kalkholdig jordbund tilplantet hovedsageligt med druesorterne Corvina, Rondinella og Molinara, men også lidt af de lidt mere sjældne sorter Oseleta, Corvinone og Croatina, der tilsammen tegner sig for 10 % af helheden.

Som sædvanlig en herlig Amarone med mere frugt og større præcision end det vi oplever fra flertallet af kollegaerne, og Mauro og Patrizia er der også svært glade for vinen, som er blevet fejret som bedste Amarone ved den prestigefyldte Merano Wine Festival og senere valgt som en af Italiens 100 bedste vin af gourmet-guiden Il Golosario.

Vinen leverer en interessant blanding af saftig frugt og krydderier til næsen og har derpå bare det der touch, som får smilet frem i øjenkrogen. Der er masser af brombær, solbær og også solbærblade og dertil kommer krydderierne fra fadene, som næsten får fornemmelsen af alkohol til at forsvinde. Endelig pulserer tilpasse mængder af frugt- og garvesyre nedenunder det hele, således at vi også bliver begavet med en lang, frisk og levende finish.

En Amarone som smyger sig om de velkrydrede klassiske simreretter, og qua sin friskhed også skaber harmoni og glæde, når der er enkle serveringer med grillet eller stegt kød fra oksen, lammet eller hesten (hvis du kan finde sådan en) på menuen.

Quantity PurchasedPrice
6 +369.00 DKK