Drifting Old Vine Zinfandel 2017

Drifting Old Vine Zinfandel 2017

149.00 DKK pr. flaske
119.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Den berømte californiske vinmager Steve Millier, som har været involveret i vinindustrien i mere end 40 år skaber nu, mens han er på vej mod sit længe fortjente otium, nye brands, der på frugten fra gamle Zinfandel-vinstokke profilerer både druen og det terroir, som vinstokkene står plantet midt i.

Steve Millier har siden 1989 været Director of Winemaking for John Kautz Farms, som ejer hele 3.200 ha. eller hvad der svarer til 8% af hele det tilplantede areal i Lodi – og han arbejder således for en af de helt store spillere i distriktet. Sammen med Jack Kautz har han tidligere skabt en stribe profitable

brands, blandt andre "Leaping Horse" og "Stone Valley" og nu har han så fået lov til at definere et par lidt mindre, lidt mere fokuserede mærkevarer, som skal bide skeer med de bedste vine fra de mindre producenter som i disse år er ved at forvandle Lodi-distriktet til et epicenter for Zinfandel.

Et af de nye brands har fået navnet "Drifting", som Steve Millier i forbindelse med lanceringen fortale, refererede dels til den småforelskede lyst til bare at se og få lavet noget vin, som han havde fået, da han spadserede rundt i sandet mellem de gamle sygdomsfrie vinstokke, dels til den saftige og letløbende stil, som han gerne ville introducere i vinene.

Projektet er lykkedes, og man fornemmer fra første sip, at Steve Millier har haft adgang til fornemme Zinfandel druer. Vi er milevidt fra de alt for søde vine, der er produceret med blikket stift rettet mod den laveste fællesnævner, og vi er også pænt på afstand af de voldsomme frugt- og alkoholeksplosioner, som stadig kan tage pippet fra dem, der er opfostret med Bordeaux og Bourgogne i sutteflaskerne.

Der er med andre ord tale om en fint tæmmet Zinfandel med større friskhed og drinkability end vi forventer fra druen. Vinen er skabt på druer høstet fra op til 50 år gamle vinstokke, og for at give en lille smule kant er den tilført 10% Merlot og 5% Syrah. Den er gæret i rustfrit stål og efterfølgende modnet 3 måneder i brugte franske fade inden vinen er sammenstukket i rustfrit stål og eftermodnet 6 måneder frem mod aftapningen på flaske.

Søde kirsebær og saftige Victoria-blommer, der omfavnes af sød tobak og pebrede krydderier. Fyldig og silkeagtig i et udtryk og en stil som man nemt værdsætter uden mad. Men også en arbejdshest i det salte køkken hvor den vil fungere fint sammen med de fleste hverdagsretter især hvis den serveres sval. Også oplagt når grillen gløder!  

Quantity PurchasedPrice
6 +119.00 DKK