Dr. Siemens, Riesling Spätlese 2007

Dr. Siemens, Riesling Spätlese 2007

139.00 DKK pr. flaske
119.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Dette er lidt af en raritet. En smukt udviklet, men stadig også imponerende vital Riesling Spätlese, hvor druerne har fået lov til at veksle så meget af deres sukkerindhold til alkohol, at vi ender i den kategori, som tyskerne meget rammende kalder for "feinherb". 28g. restsukker er der tilbage og det betyder sammen med de 12 års forædling i flasken, at vinen er på vej ud af det søde køkken og ind i det salte, hvor den vil kunne forbløffe og begejstre, hvis den får lov til at bygge bro over til den milde sødme i serveringer med for eksempel jomfruhummer og kongekrabbe eller iskold får lov til at spille op til Sashimi, Nigiri, Maki og såmænd også de krydrede Sticks fra et velturneret Sushi-køkken.

Alternativt kan du også bare skænke dig et glas som aperitif og meditere lidt over, hvor sejt det er at sidde med en mere end 10 år gammel vin i glasset, som endnu kun er godt på vej, og som givet vil belønne dem, som har tålmodighed til at gemme den væk i yderligere et årti.

Vinen kommer fra Dr. Jochen Siemens 2. høst på det imponerende 6,5 ha. store Herrenberg, som spejler sig direkte ned i Saar-floden, og som er et af de få "Grosses Monopollage (Lage im Alleinbesitz) i Tyskland. Siemens købte vingården, da han erfarede, at den tidligere ejer Bert Simon, efter 35 år på skråningen, var ved at brænde ned og Siemens brugte efterfølgende 10 år og det meste af sin formue på sammen med vinmageren Franz Lenz at forfølge drømmen om at skabe fantastiske vine. Desværre havde hans børn ikke helt de samme drømme og i 2016 overlod han derfor stafetten til ægteparret Dorothee Heimes og Ludger Neuwinger-Heimes, som nu sammen med deres søn Felix fortsætter det vanskelige arbejde med at kultivere vinstokkene på det stejle Herrenberg.

2007 er en af de store årgange langs Mosel og Saar med en af de længste og mindst stressende vækstsæsoner i historien og de weinguter som gav vinstokkene tid til at tørre ordentligt op efter regnen de sidste dage i september høstede vidunderligt modne druer fra midten af oktober og frem. Denne vin er således skabt på let botrytiserede Riesling druer med en mostvægt på 87-92 Oechsle. Klaserne er soigneret forud for presningen. Herefter er den frit løbende most ledt direkte ned i store en gang brugte fade Stockinger i Østrig og Hosch oppe i Nahe uden anvendelse af pumper, hvor gæringen langsomt går i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer. Der gæres op til knap 10% alkohol og en restsødme på under 30g. hvorefter vinen er stabiliseret og modnet sammen med gærresterne i 10 måneder frem mod aftapningen i august 2008.

Vinen er opbevaret under optimale forhold hos Weingut Dr. Siemens/Weingut Würtzberg frem til november 2019.

Quantity PurchasedPrice
6 +119.00 DKK