Dominio de Anza, Seleccion de Parcelas 2017. Bierzo

Dominio de Anza, Seleccion de Parcelas 2017. Bierzo

249.00 DKK pr. flaske
219.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Dette er den blot 4. udgave af en vin som er blevet til i et joint venture mellem den unge vinmager Diego Magaña og den profetlignede Raúl Pérez, der med ubegrænset generøsitet bliver ved at inddrage unge talenter i sin stadige rastløse strøm af nye projekter.

Her drejer det sig om at revitalisere gamle højt beliggende hovedsageligt vestvendte vinmarker tilplantet lige efter phylloxera, som vinbønderne havde opgivet, fordi de fandt det svært at kultivere vinstokkene således, at druerne blev fuldt modne.

Raúl Pérez er imidlertid af den overbevisning, at Mencia vinstokke, som har det for nemt og får rigeligt med sol, mister evnen til at levere en frugt der kan veksles til aromatiske vine med burgundisk finesse, og derfor har han i 20 år opsøgt og købt eller lejet særlige pletter i Bierzos heterogene landskab. Så mange at han ikke længere selv kan eller vil producere alle vinene selv, og derfor allierer sig med unge talenter.

Dominio de Anza er således ikke en selvstændig vingård, men derimod et særligt projekt som holder til i hjørne på Bodegas y Viñedos Raúl Pérez, der af mange opfattes som selve epicenteret for den nye bølge af bevægende og dybt fascinerende Mencia vine fra Bierzo.

Denne Seleccion de Parcelas kommer, som navnet indikerer, fra udvalgte parceller. Nærmere bestemt 3 af de omkring 25 parceller, som Raúl Pérez har rakt ud efter, i 570-650 meters højde omkring landsbyerne Valtuille de Abajo, Otero og Toral de los Vados, hvor det røde ler, som holder sammen på skifferstenene, vidner om det høje indhold af jernoxid i jorden. De 3 parceller er tilplantet lige før og lige efter 2 verdenskrig og der er således tale om i gennemsnit 80 år gamle vinstokke.

Høsten er naturligvis manuel og drueklaserne soigneres inden de næsten alle ryger hele op i rustfrit stål hvor de knuses og forvandles til vin uden fremmede gærstammer. Herefter malolaktisk gæring og 10 måneders modning i 500 liters franske fade frem mod den endelige cuvée og aftapningen på flaske.

Smuk levende kirsebærrød vin som allerede i sit lidt mere transparente udtryk sladrer om at dette på ingen måde er ment som en Amarone look-a-like, men derimod en vin som qua sin friskhed og aromatiske elegance søger i en burgundisk retning. Frugtmættet med figen, modne hindbær og brombær i front og derpå både roser og violer som ikke dukker sig for de søde noter af vanilje og chokolade fra fadene. Mere aromatisk end egentlig fyldig. Poleret, fint afbalanceret og først og fremmest forfriskende. 

Prøv den sammen med tynde skiver af lyngrillet Secreto Iberico med ligeledes grillet courgette, sommerkål og/eller spidskål, puré af røde peberfrugter og masser af duftende urter.

Quantity PurchasedPrice
6 +219.00 DKK