Diebolt – Vallois, Fleur de Passion 2008, Cramant

Diebolt – Vallois, Fleur de Passion 2008, Cramant

899.00 DKK pr. flaske
0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Fleur de Passion er mesterværket fra Jacques og Nadia Diebolt og deres to børn Isabelle og Arnaud, som i disse år forbereder sig på at videreføre deres forældres livsværk. En virkelig stor Champagne i alle årgange som frigives, og her i 2008-årgangen er der en dybde, en kompleksitet, en sanselighed og så meget stof til eftertanke at vi uden tvivl har fat i den bedste vin fra Jacques Diebolt hånd siden han fremstillede sin første bobler tilbage i 1959, året før brylluppet med Nadia Vallois.

Fleur de Passion 2008 befinder sig med andre ord i en liga, som kun få andre mousserende vine på kloden kan spille med i, og denne ikoniske vin er derfor et "must try" for alle passionerede Champagne elskere. 

Druerne udvælges nøje fra 7-8 parceller overvejende fra Les Buzons i Grand Cru kommunen Cramant, og vinstoksalderen er gennemgående mellem 40 og 60 år. Jordbunden er særdeles kalkrig her, og udbytterne meget lave.

Vinen gærer på fade og gennemgår hverken malolaktisk gæring, filtrering eller klaring. Efter gæringen lagres den videre på Bourgogne fade inden aftapning på flaske. Efter andengæring i flasken lagrer Fleur de Passion 8 år sur lie inden degorgering og tilsætning af dosage på bare 6 g/l.

Forvent stor struktur med høj koncentration og markeret syre fra start til slut. Typisk Chardonnay frugt med citrus og æble samt underliggende krydderi og aromaer fra lagringen sur lie på flasken samt en distinkt kalket tone og tydelig mineralitet. En stor Champagne, der allerede nu viser tydelig kompleksitet, men med yderligere lagring i flasken vil tiltage endnu mere i dybde og nuancerigdom.

Server ved 9-10 grader eventuelt af Bourgogne glas, hvis den skal ledsage mad. Server til smørstegt søtunge med caviar sauce eller stegt vagtel med sauce supreme med sorte trøfler