Diebolt – Vallois, Blanc de Blancs Prestige, Cramant

Diebolt – Vallois, Blanc de Blancs Prestige, Cramant

429.00 DKK pr. flaske
0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Diebolt-Vallois var længe blot en af de mange små Proprietaire Récoltant Manipulant, som talentfuldt og med stadig større styrke bidrog til historien om, at der lige nedenunder de store Grande Marque i Champagne fandtes en skov af bobler, som bød sig til med netop den diversitet, som de store huse systematisk prøvede at eliminere.

I efteråret 1992 fandt Magasinet Gault & Millau så på at kåre Jacques Diebolt til årets vinmager i Champagne, og med et var alt forandret. Pludselig skulle vinelskere overalt i verden havde en eller gerne flere Champagner fra Diebolt-Vallois på CV'et og i nu snart 30 år har vinene fra dette lille domaine, der bare regerer over 14 ha., været nogle af de mest ombejlede i hele Champagne. 

Dette er familiens vigtige Brut Prestige, som trods den manglende årgangsangivelse bryder med se store huse mantra om konformitet og genkendelighed for i stedet at levere små pikante nuanceforskelle for hvert nyt lot, der degorgeres. Og dermed er Diebolt-Vallois også en af de producenter som har været med til at få de mere seriøse internationale kritikere til at oplyse lot-nummer og tidspunktet for Champagneproppens ankomst, når de anmelder non vintage Champagne.

Brut Prestige henter sin frugt fra omkring 30 år gamle vinstokke, der alle står på parceller omkring landsbyerne Cramant, Chouilly og Le Mesnil s/Oger, og der er dermed tale om 100% Grand Cru frugt. Drueklaserne soigneres inden de går direkte i pressen hvorefter mosten forvandles til vin i cement og rustfrit stål. Den unge vin sammenstikkes med omkring lige dele fadlagret vin de reserve fra de 2 foregående år og får derefter det obligatoriske skud gær og sukkeropløsning inden aftapningen på flaske og den fornyede gæring. Vinen modner herefter 24-30 måneder frem mod degorgement og en dosage på 6-8 g. afhængig af balancen i den bagvedliggende trio af årgange.

Den relativt korte flaskemodning i kombination med den relativt unge vin de reserve signalerer, at Diebolt-Vallois satser på at hovedparten af kompleksiteten og generøsiteten skal komme fra den friske frugt. Og projektet lykkes, for eksempel noterer den svenske Champagne ekspert Ricard Juhlin at "Jacques Diebolt och hans familj är några av de trevligaste människor jag mött i Champagne. Att de producerar Chardonnayviner i absolut världsklass gör ju inte direkt saken sämre."

En herlig saftig og frem for alt ren og frisk Champagne med de helt rigtige og her pikante noter af æbler, pærer, mandler og hasselnødder afleveret på en subtil bund af brioche. Det er spot-on generøst, beundringsværdigt og imponerende!

Bemærk at anførte bedømmelser kan være sket på baggrund af et tidligere eller senere lot-nummer end det, vi aktuelt tilbyder. Bemærk ligeledes at Champagne i store flasker på forunderlig vis hyppigt performer bedre end den samme Champagne i almindelig flaskestørrelse.