Chateau Mont-Redon, Gigondas 2017

Chateau Mont-Redon, Gigondas 2017

299.00 DKK pr. flaske
249.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Efter at de 2 familier Fabre og Abeille, der har hold sammen på hinanden og på Château Mont-Redon i 4 generationer, har valgt at gå hver til sit, er der begyndt at blæse nye vinde. Det er Pierre Fabre der nu står alene i spidsen for dette vigtige domaine i Châteauneuf-du-Pape og porteføljen er allerede blevet toppet med en eksklusiv Cuvée le Plateau og nu kommer denne Gigondas Réserve Mont-Redon, som vi her præsenterer i den debuterede 2017-årgang.

Der er tale om frugt fra nogle parceller på de 2 kalkrige lieux-dits "Pallière et Pied-Gu" og "Notre-Dame-des-Pallières", der begge ligger i den nordligste del af appellationen oppe bag den lille bæk Trignon, som trækker grænsen op mod Sablet og Gigondas. De fleste vinstokke er mellem 40 og 60 år gamle og deres rødder har et veludviklet greb om den underliggende mineralitet og den garrigue, som gerne må booste enhver god Gigondas. Pierre Fabre har således haft alle forudsætninger for at komme seriøst i gang, og da de 2 lieux-dits samtidigt ligger relativt højt og blomstringen derfor kom lidt senere var den frygtede coulure, der andre steder i Gigondas halverede frugtsætningen, næsten ikke eksisterende.

Høsten er manuel med en soignering af drueklaserne allerede ude blandt vinstokkene for ikke få alt for brodne kar med op i plastikkasserne når frugten skal transporteres de 25 km. over til vingården. Her fjernes alle stilke fra de druer, der kommer fra ”Notre-Dame-des-Pallières" hvorefter de får turen gennem Mont Redon’s berømmerede optiske sorterings maskineri, mens klaserne fra "Pallière et Pied-Gu" blot soigneres endnu engang. Herefter gæres og modner henholdsvis druerne og de hele klaser fra de 2 lieux-dits på samme møde, men hver for sig. Den malolaktiske gæring afsluttes inden 60% af vinen overføres til brugte 228 liters Bourgogne fade mens resten forbliver i tankene. De nu 4 vine modner i 16 måneder hvorefter de forenes i den endelige cuvée som filtreres inden aftapningen på flaske.

Vinen har allerede fået flotte anmeldelser hos de internationale anmeldere, som har nået at smage den, og med vinen i glasset - gerne efter en rystetur i en karaffel - forstår man hvorfor. Simpelthen en behagelig og meget fint afbalancerede Gigondas. Ikke blandt de mørkeste og voldsomste i appellationen, men i stedet med en dybde, kompleksitet og længde, som mange af kollegaerne ikke kommer i nærheden af. Der er dejlige associationer til brombær, kirsebær og lidt senere også skovjordbær, lavendel og viol som finder sammen med det potpourri af urter, som vi har lært at kalde garrigue. Fyldig, men på ingen måde voldsom. Bare ren og frodig med en fin syrestruktur som binder det hele fornemt sammen.

Quantity PurchasedPrice
6 +249.00 DKK