Chablis 2018. Les Manants

Chablis 2018. Les Manants

229.00 DKK pr. flaske
199.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Brocard er blevet en af de store spillere i Chablis, som fra egne og købte druer skaber en bred vifte af vine, som nemt fanger forbrugerne hvad enten de er på udkig efter de ligefremme mineralske kommunevine eller de mere fyldige og lidt mere komplekse vine med Premier Cru eller Gran Cru status.

Her er der tale om en vin skabt på frugten fra en række parceller langs vejen mellem Chablis og landsbyen Préhy, hvor jordbunden rig på fine mineraler, og trods vekslende lag af kalksten og ler indeholder den så mange fossiler, at de mange steder kan ses på selve jordoverfladen.

Parcellerne kultiveres af mindre vinbønder som har indgået en aftale med Brocard om at dyrke vinstokkene økologisk for efterfølgende at få en lidt bedre pris for druerne, og det er også denne alliance med de små vinbønder som giver vinen det lidt odiøse navn "Les Manants". Det er godt nok et gammelt udtryk for en "bonde", men det er lidt mere end det, da det oftest blev brugt om den fattigste del af dem som ind i mellem greb til smårapserier for at få mad på bordet.

Druerne høstes maskinelt, når forskellige analyser dokumenterer, at det rette tidspunkt er indtruffet og fremme i Brocards moderne vineri fjernes blade og en del af stilkene inden druerne presses i pneumatiske presser og gærer til vin i rustfrit stål uden tilsætning af fremmede gærstammer. Vinene modner herefter "sur Lie" i 8 måneder hvorefter den endelige vin sammenstikkes filtreres og tappes.

En frisk, ren, dejlig sprød Chablis med noter af grønne æbler og melon, der akkompagneres af bittersyrlig grape og lime. Slank og med markante strejf af den salte mineralitet, som er med til at gøre Chablis til noget ganske særligt.

Nyd vinen til grønne salater, råmarineret fisk med dildvinaigrette eller til den helt store pil-selv-dine-rejer fest.

Quantity PurchasedPrice
6 +199.00 DKK