Bourgogne Côte D’or 2018. Domaine Michelot

Bourgogne Côte D’or 2018. Domaine Michelot

229.00 DKK pr. flaske
189.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Domaine Michelot er en af de etablerede stjerner i Meursault, og allerede her i familiens åbningsvin bliver mange ting sat på plads. Vinen er nu som før - og uagtet vinen nu kalder sig for "Côte d'Or Blanc" skabt på frugten fra 8 små parceller, som alle ligger nær Sous La Velle marken lige syd for landsbyen Meursault. Her er jordbunden et mix af et tyndt lag ler og kalksten oven på et leje af grus, og som det gælder for alle Michelots parceller, bliver der pløjet og plantet græs for at tvinge vinstokkenes rødder til at søge længere nedad efter næring og mineralitet.

Høsten er manuel med soignering af drueklaserne allerede i vinmarken, hvorefter de transporteres den korte vej til vinkælderen i specialdesignede rustfri stålkar. Her lander druerne direkte i den pneumatiske presse, og efter en kold bundfældning, der tager 18-24 timer omstikkes mosten til rustfrit stål, hvor først den alkoholiske og derpå den malolaktiske gæring finder sted. Derpå følger en modningsproces på 8 måneder på egefade (15% nye) inden den endelige vin sammenstikkes og efter yderlige 2 måneders hvile filtreres og tappes på flaske.

Med andre ord en vin som er fremstillet ligesom en Meursault Village, og bortset fra et par gram i intensitet smager den da også ligesom mange af disse. Der er popkorn på den gode måde samt røde æbler og et let smørpræg til næsen, og derpå følger frisk og kandiseret citron og anis i den mildt fyldige smag samt en let brise af krydrede noter fra fadene. Overordnet slank og flot fokuseret i et udtryk som også i den milde 2018-årgang er klassisk Bourgogne Blanc fra den seriøse skuffe.

Et klassisk match til delikate forretter med fisk og skaldyr og til foie gras for dem, der ikke synes, at den forbudte fedtlever skal ledsages af sødmefyldte vine. Server den gerne lidt varmere end "plejer" byder. Så stiger lysten til endnu et snus og endnu et sip.

Quantity PurchasedPrice
6 +189.00 DKK