Bott Geyl Riesling Schoenenbourg Grand Cru

Bott Geyl Riesling Schoenenbourg Grand Cru

289.00 DKK
0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points


Jean-Christophe har en ½ ha. med Riesling druer på Grand Cru Schoenenbourg marken, der skråner stejlt ned mod Riquewihr lige nord for bymuren. Dette er som regel en af de mest elegante vine fra Jean-Christophe's hånd. Druerne høstes med håndkraft, og transporteres derpå i 40 kilos plastikkasser de få km., der er, over til kælderen i Beblenheim. Her gennemgås druerne for defekter inden de presses. Efter 3 - 4 dage starter gæringen på naturlig vis uden tilsætning af fremmede gærceller, og den fortsætter ved lav temperatur i 6 til 8 måneder alt afhængig af sukkerindholdet i mosten og vinens temperament. Efter gæringen er afsluttet hviler vinen sur lie i yderlige 6 måneder inden aftapningen på flaske, der sker uden filtrering. Herefter gemmer Jean-Christophe vinen væk i 1 år, eller indtil han mener den er klar til salg.

Resultatet er en vidunderlig delikat og vibrerende frisk vin, der dufter smukt af hvidtjørn, pære, fersken moden citrus og rabarber, inden den danser ind i munden og leverer en intens demonstration af moden elegance og gnistrende ren mineralitet. Vinen er saftig og aromatisk, og balancen mellem syren og de ca. 16 g. restsukker er ramt til perfektion.

Dette er en både stor og alsidig vin, som udvikler sig markant i glasset. Vælg derfor gerne store glas til denne vin eller hæld på karaffel en times tid inden serveringen! Vinen smager godt nu og forude lokker en smuk drikke periode i yderligere et ti år. Nyd den ikke blot til de forskellige frokost og fiskeretter, men gerne også der hvor proppen normalt ville forlade en flaske rødvin.