Barolo, La Spinetta 2016

Barolo, La Spinetta 2016

429.00 DKK pr. flaske
399.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Barolo Garretti er en af de vine, som formår at illustrere La Spinetta 's spidskompetence: At skabe vine, der vækker umiddelbar begejstring, straks de frigives til salg, og som på forunderlig vis også besidder evnen til at belønne dem, som vælger at vente på de ekstra dimensioner, som flaskemodningen angiveligt vil bringe. Og det gælder såvel i de såkaldt mindre årgange hvor Giorgio Rivetti og hans kompetente team gang på gang leverer forbløffende resultater mens andre slår op i banen og måske helt opgiver at producere deres vin, og i de store ubesværede, overvældende og charmerende årgange som denne 2016’er kommer med et gear eller to mere end de fleste andre.

Høsten er manuel og der skete en sortering såvel i vinmarken som fremme i kælderen hvor alle stilke efterfølgende blev fjernet inden druerne blev knust og forvandlet til vin i de såkaldte rotor-fermentorer, der sørger for, at den gærende most hele tiden er i bevægelse. Efter gæringen tilbragte vinen 20 måneder i 50% nye og 50% et år gamle franske 600-liters fade hvorefter den endelige vin blev sammenstukket i rustfrit stål og efter yderligere 3 måneders raffinering blev den tappet på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.

Farven er ikke intens, men klassisk postkasserød og her er ingen spor af umodne tanniner hverken i duften eller i smagen. Tværtimod åbner den med søde røde kirsebær, jordbær, blommer og gamle duftroser, der med lidt tid i glasset får selskab af garvet læder sød tobak og lakrids. Derpå har vinen en fin aromatisk intensitet i munden og den rummer en indre sødme og en parfume, som dels får tanninerne til at virke fløjlsagtige og til dels omfavner den underliggende syre og salte mineralitet. 

Server vinen i rummelige Bourgogneglas og oplev hvorledes de første tanninske bid langsomt levner plads til finessen. Prøv den for eksempel til udbenede vagtler, der er farseret med sig selv og den forbudte foie gras og derpå bagt i fedt net og serveret med let syltede kantareller og solbær.

Quantity PurchasedPrice
6 +399.00 DKK