Barbera d’Asti Superiore, La Spinetta 2018

Barbera d’Asti Superiore, La Spinetta 2018

199.00 DKK pr. flaske
169.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Denne Barbera "Ca' di Pian" kom på markedet tilbage i 1987 som en af de ypperste ambassadører for den dengang nye bølge af fadlagrede Barbera-vine, og med årene er den blevet en referencevin, som alverdens vinelskere bliver ved at vende tilbage til, når de lige skal have opfrisket, hvor delikat arbejdet med fadene og den friske syre i druerne kan udføres.

Samtidigt er "Ca' di Pian" en vin, som selv i de mindre årgange præsterer på et imponerende niveau, og ofte leverer vinen en omfavnende charme, som de fleste andre producenter må nøjes med at drømme om.

Druerne kommer fra en række parceller med mellem 30 og 38 år gamle vinstokke omkring Castagnole og Costigliole, som alle kultiveres efter bæredygtige principper, hvilket blandt andet betyder, at såvel herbicider som pesticider er bandlyst i vinmarken. Druerne plukkes i hånden med en sortering såvel ude i vinmarken som nede på vingården, hvor alle stilke fjernes forud for gæringen i rustfri såkaldte roto-fermentorer. Vinen er først modnet i 12 måneder på delvist nye franske fade (15%) og dernæst 12 måneder på ståltanke frem mod aftapningen og så yderligere 6 måneder i flasken for at sikre, at den rette balance er til stede, når vinen rammer forbrugerne.

En meget flot, aromatisk og saftig vin med masser af varme solmodne bær hvor Barbera-druens friske syre smukt bliver passet op af den fine fadbehandling og den tålmodige modningsproces. Fyldig og allerede smukt afrundet, men også med en frisk frugtsyre, som giver den en fin næsten feminin elegance, man nemt kommer til at holde af.  

Fadlagret Barbera i almindelighed, og Barbera på dette niveau i særdeleshed, fungerer fremragende sammen med et utal af retter. Prøv den for eksempel sammen med dådyrfilet serveret med let syltede løg, abrikosgelé og kartoffelfondant.

Quantity PurchasedPrice
6 +169.00 DKK