Barbera d’Alba Superiore, Pelassa 2019

Barbera d’Alba Superiore, Pelassa 2019

159.00 DKK pr. flaske
129.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

fter årtiers tornerosesøvn er den nordlige del af Alba distriktet vågnet op til dåd, og oppe i de blide bakker bag Canale høstes nu både Nebbiolo og Barbera druer, der forvandles til vine af høj klasse hos unge håbefulde producenter.

Hvad det er, der er på spil, kan opleves i denne saftige på en gang potente og letløbende Barbera, der nu 9 år i streg er blevet præmieret for sit fremragende forhold mellem pris og kvalitet af den førende italienske vinguide Gambero Rosso.

Druerne høstes fra vinstokke, der i gennemsnit er blevet 35 år gamle. De sorteres og afstilkes, når de ankommer til vingården, og knuses herefter inden de pumpes op i rustfri ståltanke hvor gæringen går i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer. Daglige overpumpninger (dèlestage) er en del af husordenen de første uger for at tilføre mere farve og for at udvinde mere frugt, og først når den malolaktiske gæring er vel overstået modner vinen i 12 måneder på franske og slovenske fade i forskellige størrelser, der ugentligt toppes op for at undgå enhver form for oxidation. Herefter sammenstikkes den endelige vin, som efter en let filtrering tappes på flaske og frigives til salg efter yderligere 12 måneders modning.

Nok engang en mesterligt fokuseret, frugtdreven og saftig Barbera til den mørke side med aromaer af brombær, blommer, ribs og viol. Fyldig og med blide tanniner, der udløser en næsten kærtegnende oplevelse i munden inden druens naturligt høje frugtsyre sparker friskheden på plads.

Et indlysende valg til intense pastaretter, saftige oksebøffer og også vital nok til at give selv stærke oste kamp til stregen.

Quantity PurchasedPrice
6 +129.00 DKK