Barbera d’Alba Elena, Renato Fenocchio 2018

Barbera d’Alba Elena, Renato Fenocchio 2018

189.00 DKK pr. flaske
159.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Selvom det er Barbaresco, som er hovedretten hos det sympatiske ægtepar Milva og Renato Fenocchio, så har de også lige en særdeles finesserig Barbera, som connaisseurs rundt omkring i verden i den grad har taget til sig. Og da produktionen sjældent overstiger 2.500 flasker, er der tale om smalhals, hvorfor denne vin de senere år har været den første, som bliver udsolgt på den lille vingård oppe mellem de to udsigtspunkter Tre Stelle og Cottà.

Vinen er navngivet i kærlighed til Milva og Renatos ældste datter, der som spæd blev parkeret oppe i vinmarken mens far og mor nursede de vinstokke, som de havde købt på den stejle Starderi-skråning. Der er derfor her tale om noget så sjældent som en Barbera fra en skråning, som ellers anses for et af de bedste ”Crus” for Nebbiolo og derfor figurerer på den prestigefyldte "Le Menzioni del Comune di Barbaresco."

Vinstokkene der er plantet i 1993 har under Milva og Renatos regime ikke mærket et eneste pust fra sundhedsskadelige pesticider eller fungicider, for som Milva bemærker: ”Det kan godt være, at vi havde besluttet ikke at bruge "medicinen" fra det konventionelle landbrug, men det var først, da vores lille pige lå og sov under vinstokkene, at enhver tvivl om, hvorvidt vi var på den rette vej eller ej, blev fejet endeligt til side.”

Milva og Renato forblev stærke i troen selvom de mistede hele høsten både i 2002 og i 2006, og i dag kan de i efteråret stolte stå og udpege deres parceller, når de står nedenfor Starderi. Deres naturligt kultiverede vinstokke beholder simpelthen broderparten af deres løv meget længere end de konventionelt kultiverede vinstokke andre steder på skråningen.

Høsten er naturligvis manuel og fandt sted i den sidste uge af september med en sortering såvel oppe på Starderi som hjemme foran kælderen. Alle stilke fjernes inden druerne bliver delvist knust og spontangærer uden fremmede gærstammer i rustfrit stål. Vinen stabilises helt enkelt ved, at tankene efter gæringen rulles ud på gårdspladsen i november kulden. Herefter fyldes vinen på 1, 2 og 3 gange brugte franske barrique og tonneau hvor den malolaktiske gæring lige får lov til at finde sted inden vinen kommer tilbage i stålet hvor den modner 6 måneder frem mod aftapningen på flaske, der sker uden filtrering.

Glem alt om Barbera med det intense fadspark, som mange producenter vælger at tildele deres bedste Barbera vin, og tænk i stedet på fin feminin forførelseskunst hvor sødmefyldt frugt og pikante krydderier lokker. Trods 14% alkohol virker vinen aldrig voldsom. I stedet nærmest dansende, superaromatisk og med en dybde, som vi ellers troede var forbeholdt Barbera vinene fra de bedste skråninger i Asti. Bravo!

Prøv den for eksempel sammen med en rosastegt kalvefilet med grillede grønne asparges, nye kartofler, dild og cremet bøgehattesauce.

De 2 stiliserede løgvækster på etiketten er tegnet af Milva Fenocchio og symboliserer døtrene Elena og Aurora født i henholdsvis 1999 og 2001.

Quantity PurchasedPrice
6 +159.00 DKK