Alvarez de Toledo, Mencia Roble 2015. Bierzo

Alvarez de Toledo, Mencia Roble 2015. Bierzo

139.00 DKK pr. flaske
109.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

Antal

Earn 0 reward points

Denne fine Mencia Roble fra Álvarez de Toledo har i den grad været med til at skubbe til den lille Mencia-bølge, som det seneste tiår er skyllet ind over det Nordamerikanske marked og nok engang skal Robert Parker og hans håndgangne mænd have en del af æren. Således kaldte Jay S. Miller vinen for "elegant, blød og fløjlsagtig", da han smagte vinen første gang i 2011 og kvitterede med 90 point og tilføjelsen "This is an outstanding value". Vinen spurtede ind på det amerikanske marked, og her små 10 år senere fastholder den sin position som en af de bedst sælgende Mencia vine over there.

Vinen er resultatet af en drøm som ægteparret Victor Robla Carreiras og Angelines Varela Mazón nu realiserer. Han er en driftig iværksætter som blandt andet har grundlagt Vinos de Arganza, der voksede fra 0 til 1,6 mio. flasker på mindre end 10 år, og hun er fra en gren af den vidt voksende adelige Álvarez de Toledo slægt, der har spillet med i Spaniens politiske og kulturelle liv lige siden den var med til at skabe det økonomiske fundament for Columbus opdagelsesrejser.

Angelines far med det mundrette navn Don Luis Varela Álvarez de Toledo havde i sine senere år været dybt optaget af at tilbagekøbe og revitalisere familiens adskillige parceller med op mod 100 år gamle Mencia-vinstokke, der alle står indenfor den såkaldte "gyldne mil" omkring Villafranca, som antageligt er det lykkeligste område for Mencía-druen i hele Bierzo distriktet.

Denne Roble får således den lille tilføjelse "Luis Varela" på etiketten i respekt for formands indsats, og hovedparten af druerne kommer da også fra parceller som Don Luis trak hjem til familien. Der er tale om frugt fra 40-55 år gamle vinstokke, som transporteres frem til Vinos de Arganza i plastkasser. Her sker der en sortering inden alle stilke fjernes og druerne knuses for at udtrække pigment og sætte skub i udviklingen af Mencias pikante aromaer. Gæringen sker i rustfrit stål uden fremmede gærstammer og bliver fulgt af 10 måneders modning i amerikanske og franske fade. Herefter sammenstikkes den endelige vin og efter en nænsom klaring med bentonit tappes den på flaske.

En dejlig aromatisk stadig frisk, frugtagtig og krydret vin med netop den fascinerende let genkendelige urteagtig karakter, der er så typisk for Mencia vinene fra Bierzo. Ikke så insisterende som mange andre Mencia vine og derfor med en meget bred appeal.

Dog stadig så krydret at der gerne må være smæk på tallerkenerne når man tager den med ud i det salte køkken. Prøv den for eksempel sammen med en Tortilla Española tilberedt med nyopgravede kartofter toppet med små grillede pimientos, langtidsbagte solmodne tomater samt flager af moden Manchego.

Quantity PurchasedPrice
6 +109.00 DKK