100 x Berg & Tal, Riesling Trocken 2019. (ØKO)

100 x Berg & Tal, Riesling Trocken 2019. (ØKO)

109.00 DKK pr. flaske
89.00 DKK

Ved køb af min. 6 + flasker

0.00 DKK

læs produktbeskrivelse

This product is out of stock

Earn 0 reward points

enne Riesling fra de mange bakkers og dales land (100 Berg und Tal) er sammen med søstervinen 100 Hügel den charmerende og altid veloplagte introduktion til Philipp Wittmanns imponerende univers.

Den er delvis fremstillet på frugt som Philipp Wittmann køber hos venner og bekendte som alle arbejder efter samme økologiske principper som Wittmann selv i det berømte vinlandskab mellem Worms og Nierstein. Druerne ankommer til Wittmanns kælder over en periode, der godt kan strække sig over flere uger, så de forskellige små partier presses og gærer hver for sig, og først når Wittmann og hans team i løbet af vinteren har dannet sig et godt indtryk af årgangens forskellige muligheder sammenstikkes den nye version af 100 Berg und Tal/100 Hügel, som herefter modner nogle få måneder i rustfrit stål inden vine (om nødvenligt) filtreres ganske let og fyldes på flasker.

Selvom der altid er udskiftninger blandt drueleverandørerne, lykkes det år efter år at ramme en genkendelig stil på et så højt kvalitetsniveau, at vinen er gået hen og blevet en moderne klassiker i Rheinhessen. Simpelthen en charmerende Riesling, der kommer med et mildt og omfavnede væsen med fine aromaer af æbleblomster, grape, hvide ferskner, melon og friske urter, og derpå opleves tør i munden på den saftige måde, hvor en fin kalket mineralitet og en animerende syre får lov til at balancere frugten på fornemste vis.

En dejlig frokost og aperitif vin, som altid vil charmere også selvom den serveres direkte fra køleskabet. Prøv og se hvad der sker hvis du lader rødvinen blive i kælderen og for eksempel serverer denne Riesling sammen med en grillet svinekotelet med æble/stikkelsbær kompot eller en sprængt poulard med peberrod.

Tysklands måske mest betydende vinskribent Gerrhard Eichelmann kårede i 2010-udgaven af sin Guide Deutschlands Weine Philipp Witmann til "WEINGUT DES JAHRES" med den "BESTE WEISSWEINKOLLEKTION!" kaldte Philipp Wittmanns vine for "en ren triumf for druen Riesling!" og siden er det, der foregår i kælderen i Westhofen, 10 år i streg blevet kategoriseret som "Weltklasse"!

Økologisk iht. DE-ÖKO-022 udstedt af Naturland

Quantity PurchasedPrice
6 +89.00 DKK